Deze installatie is onderdeel van mijn onderzoek op de Master Scenography 2022 op het HKU. De drijfveer voor dit onderzoek was om manieren te vinden waarop mensen zich bewust worden van hun relatie met dingen: de niet-menselijke omgeving, op een manier die dicht bij de aard van het ding blijft. Dit onderzoek heeft mijn manier van denken verrijkt en gevoeligheid gegeven voor de wereld om mij heen. Het veranderde mijn kijk op de wereld in die zin, en eigenlijk in alle opzichten enorm. Ik kwam erachter dat scenografie voor mij en de toeschouwer andere perspectieven biedt om naar de wereld om ons heen te kijken.
Na twee jaar kan ik voorzichtig zeggen dat ik een gedetailleerde scenograaf ben die scènes creëert met schijnbaar over het hoofd geziene en alledaagse dingen. Ik ensceneer de dingen om aandacht te vragen en ik vraag de toeschouwer om vertrouwde omgevingen op frisse nieuwe manieren te zien.
Het is tijd om een ​​nieuwe relatie op te bouwen tussen mensen en niet-menselijke entiteiten en hoe de dingen een bemiddelaar kunnen zijn in dit verhaal.

You may also like

Back to Top